Van beren op de weg naar beresterk! Overkom neerslachtigheid.

Van beren op de weg naar beresterk!

Het is ontzettend vervelend om je langere tijd neerslachtig te voelen. Alles lijkt daardoor veel moeilijker, en er lijkt geen einde te komen aan uitdagingen die je er maar moeilijk bij kan hebben. Heb je wel eens zo’n moment gehad dat je dacht ‘houd het dan nooit eens op?’ Dan kan het zijn dat je in een vicieuze cirkel van negativiteit terechtgekomen bent. Dan kan het voelen alsof er geen weg terug is. Maar toch is de oplossing vaak veel dichterbij dan je denkt. Er hoeven namelijk helemaal geen grote dingen in je leveren te veranderen of te verdwijnen zodat jij je goed kan voelen. De sleutel zit namelijk al in jou.

Alsmaar hetzelfde

Als je eenmaal in een neerwaartse spiraal zit, kan het moeilijk zijn om daar uit te komen. Als je slecht in je vel zit, gaan de dingen die je doet ook vaak minder goed. En doordat alles minder goed gaat, voel jij je weer slechter. Hetzelfde geldt voor je lichaam: hoe minder jij beweegt, hoe slapper je je voelt en omgedraaid. Een ‘slapper’ lichaam heeft dan ook weer gevolgen voor je geest. Je voelt je namelijk minder mentaal sterk als je ook fysiek minder fit bent. Met andere woorden, alles versterkt elkaar en gaat van kwaad naar erger als je niet ingrijpt.

Erken het

Je kunt niet iets veranderen wat er niet is. Daarom is het heel belangrijk eerst te erkennen en te accepteren dat je neerslachtig bent. Pas dan kun je het probleem nader gaan bekijken en ontdekken wat je kunt doen om daar verandering in aan te brengen. Begin eens door op te schrijven op welke momenten van de dag jij negatieve gedachtes ervaart. Zo krijg je meer inzichten in hoe je gedachtes jou beïnvloeden. Ga dan eens verder met het gevoel: voel je je rusteloos of juist vermoeid. Als je dan eenmaal een duidelijk beeld hebt van de situatie, kun je die gevoelens gericht gaan aanpakken.

Draai de cirkel om

Sporten is misschien niet het eerste waar je zin in hebt als je je rot voelt, maar wel enorm belangrijk. Door te bewegen ga je je beter voelen en dan krijg je ook weer meer kracht voor andere uitdagingen in je leven. Want hoe meer je sport, hoe fitter je wordt en hoe sterker je in je schoenen staat. Je gaat zin krijgen om gezonder te eten, je gaat je mooier aankleden omdat je trots bent op je krachtige lichaam. Dit zorgt er allemaal voor dat je je steeds beter gaat voelen.

Maak je zelf blij

Om deze aanpak te laten slagen, is het wel belangrijk een manier van sporten te kiezen die je leuk vindt. Iets waarbij je een succeservaring krijgt, je trots kunt zijn op jezelf en waar je zin in hebt om ermee aan de slag te gaan. Alles wat je leuk vindt, gaat automatisch beter. Een personal trainer kan hierbij helpen. Door na te denken over welke oefeningen geschikt zijn, je helpen bij bepaalde technieken en je te ondersteunen in het opbouwen van kracht, is elke sportsessie een nieuwe uitdaging. Dat geeft een gevoel van zelfvertrouwen en enthousiasme dat als een olievlek uitbreidt in je leven!

Vind motivatie

Een personal trainer kan jou in beweging krijgen zelfs op die dagen dat het een onmogelijke opgave lijkt. De personal trainers bij S.T.A.R.S. P.T. focussen zich namelijk niet alleen op jouw lichaam, maar ook vooral ook op de geest. Door inhoudelijke gesprekken en gerichte trainignen zetten we jou op het goeie spoor. Zodat je na verloop van tijd weer lekkerder en een stuk positiever in je vel zit.