Zakelijk

Health

S.T.A.R.S. Zakelijk. Samen naar een gezond bedrijf

Een gezonde werkomgeving is een kans. Onderzoek toont aan dat bedrijven die investeren in het welzijn van hun werknemers tot 25% meer productiviteit en werknemerstevredenheid ervaren. Hoog tijd dus om deze kans te benutten! 

Man_doet_aan_beweging_op_het_werk_bij_S.T.A.R.S

Waarom gezondheid op de werkvloer belangrijk is

Herken je dit? 

 • Het ziekteverzuim is zo hoog dat je steeds vaker met een personeelstekort zit. 
 • Stress en burn-outs lijken meer regel dan uitzondering 
 • Aan het eind van de werkdag zie je uitgebluste gezichten; je team is fysiek en mentaal volledig leeg. 

Een gezonde werkvloer draagt bij aan een hogere productiviteit, minder ziekteverzuim en een algehele verbetering van de werksfeer. Als je merkt dat je teamleden regelmatig ziek zijn, burn-outs geen uitzonderingen meer zijn en de algemene stemming vaak vermoeid is, is het tijd voor actie.  

De impact van deze problemen reikt vaak verder dan de werkvloer en kan de privélevens van je medewerkers beïnvloeden. Dit is een kans voor verbetering en bij S.T.A.R.S. weten we precies hoe je dit kunt aanpakken. 

Tijdige aanpak met burn-out preventie

Burn-outs zijn uitdagend voor elke werkomgeving, met zowel emotionele als financiële gevolgen die aanzienlijk kunnen zijn. Het is menselijk en effectief om te investeren in preventieve maatregelen, in plaats van achteraf te moeten herstellen.

Door vroegtijdig signalen van stress en overbelasting te herkennen en aan te pakken, kunnen we problemen voorkomen voordat ze zich ontwikkelen tot een ernstige burn-out. Hierin ligt de kracht van preventie. Het stelt ons in staat om proactief te handelen, risico’s in onze organisatie te identificeren en een cultuur te bevorderen waarin het welzijn van onze medewerkers centraal staat.

Een effectief preventieprogramma beschermt, naast de mentale en fysieke gezondheid van de werknemers, ook de algehele prestaties van ons bedrijf. Gezonde, gemotiveerde medewerkers zijn productiever, creatiever en meer betrokken. Bovendien helpt het om ziekteverzuim en de daaraan verbonden kosten te verminderen.

Wat we bieden
 • Workshops over stressmanagement en mindfulness 
 • Persoonlijke coachingstrajecten 
 • Inzet van onze medische experts voor gericht advies
   

Door medewerkers de tools te geven om hun stressniveaus te herkennen en te managen, leg je de basis voor een gezondere werkomgeving. Naast deze workshops bieden we persoon

shutterstock 1410906320

Re-integratietrajecten: Gezond terug naar werk

Het pad naar werkhervatting na ziekte kan hobbelig zijn, vol onzekerheden voor zowel de werknemer als de werkgever. Het doel? Een terugkeer naar de werkvloer die duurzaam en gezond is. S.T.A.R.S. kan hierbij helpen. Hoe we dat doen? Met een op maat gemaakt re-integratieplan.  

Individueel re-integratieplan 

Samen met de werknemer en in overleg met medische professionals, stellen we een persoonlijk re-integratieplan op. Hierin worden de stappen vastgelegd voor een succesvolle terugkeer naar het werk. 

Bij S.T.A.R.S. richten we ons niet zozeer op de snelste terugkeer, maar de beste. We gaan voor duurzame re-integratie die verder kijkt dan alleen het werk, gericht op een blijvende comeback. Zo verminderen we het risico op herhaling en boosten we tevredenheid en productiviteit. 

Ontdek de kracht van loopbaancoaching met S.T.A.R.S.

Bij S.T.A.R.S. begrijpen we dat een gezond bedrijf begint bij gezonde, gemotiveerde werknemers. En wat beter om die motivatie aan te wakkeren dan met gerichte loopbaancoaching?  

Wat loopbaancoaching bij S.T.A.R.S. uniek maakt: 

 • Persoonlijke benadering: Ieder mens is uniek, dus standaard oplossingen werken niet. 
 • Wetenschappelijk onderbouwde methoden: Onze coaches zijn getraind in de nieuwste technieken voor loopbaanontwikkeling. 
 • Op maat gemaakte plannen: Wij matchen je met een coach die jouw zakelijke ambities begrijpt en je helpt deze te realiseren. 

Stel je eens voor: je bent een projectmanager en loopt vast in je huidige functie. Met onze loopbaancoaching duiken we diep in wat jou drijft, waar je kwaliteiten liggen en welke richting je op wilt in je carrière. Het resultaat is een persoonlijk ontwikkelingsplan dat je helpt je doelen te bereiken. Zo vorm je niet alleen een waardevolle aanwinst voor je huidige werkgever, maar ook voor jezelf.  

Loopbaancoaching is daarmee een investering in persoonlijke groei en werkplezier, met als bijkomend voordeel een toegenomen productiviteit en tevredenheid op de werkvloer. 

shutterstock 1907590033

Maatwerk voor jouw organisatie

Zet vandaag nog die belangrijke eerste stap

Je werknemers zijn de drijvende kracht achter je organisatie. Daarom is het investeren in hun welzijn, ook een investering in de toekomst van je bedrijf. Omdat elke organisatie uniek is, nemen we je het werk uit handen door maatwerktrajecten te bieden die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van jouw bedrijf en je medewerkers.

Laat ons de zorg voor het welzijn van je werknemers op ons nemen, zodat jij even kunt ontspannen. Neem contact met ons op en samen bekijken we hoe we jouw werkvloer gezonder en gelukkiger kunnen maken.