Bodybuilder vrouw Kimberley

Oké laten we bij het begin beginnen.

Ik ben Kimberley Mulder en ben op dit moment fanatiek bezig met bodybuilding-wedstrijden. Al sinds 2016 ben ik bezig met fitness, maar was nooit serieus bezig met mijn voeding. Eind 2018 wilde ik meer doen met fitness en nam contact op met mijn huidige coach. We hadden een gesprek over wat ik wilde en wanneer ik het podium op wilde. Hier kon ik niet lang mee wachten, want als ik wat in mijn hoofd heb, ga ik er voor de volle 100% voor. Begin 2019 stapte ik voor het eerst het podium op. Ik had het niet verwacht, maar ik was verkocht! Het was eerst wel buiten mijn comfortzone, maar soms moet je gewoon de stap zetten als je verandering wilt.

Ik begon met de bikiniklasse, maar moest me inhouden met trainen. Mijn reactie hierop was: ‘INHOUDEN?! Dat is niets voor mij!’ Na lang nadenken ben ik overgestapt naar de figureklasse. Daar heb ik absoluut geen spijt van want dat was veel meer voor mij weggelegd.

2020 was het jaar van ‘bouwen’. Toen heb ik even geen wedstrijden gedaan. In juni 2021 heb ik mijn eerste figure-wedstrijd gedaan en een certificaat behaald voor regionale wedstrijden. Daarna heb ik gelijk doelen gemaakt om nog een wedstrijd te doen in oktober van hetzelfde jaar. Ik ben 2 keer geëindigd op de tweede plek en heb nog een keer een certificaat binnengehaald. De volgende wedstrijd die eraan komt is de William Bonac Classic in Amsterdam. Dit is een Pro Qualifier.
image 6483441

Waarom ben ik zo gedreven in bodybuilding?

Waarom ben ik zo gedisciplineerd in bodybuilding? Het is niet iets wat je er ‘even’ bij doet. Het is een levensstijl waar ik elke dag mee bezig ben. Het is ook een levensstijl met aangepaste voeding. Ik krijg vaak de reactie: ‘Zeker kip, droge rijst en groente’. Dit is juist wat ik het lekkerst vind om te eten! Hollandse pot is niet echt mijn ding. Toch eet ik, als ik niet aan het voorbereiden ben voor een wedstrijd, één keer in de week een cheat maaltijd.

Bij bodybuilding is veel discipline nodig. Je zult dingen moeten laten als je aan het voorbereiden bent voor een wedstrijd. Er zal niet altijd even veel begrip voor je zijn als je dit doet. Je zult dan soms nee moeten zeggen tegen etentjes of als je even geen energie hebt om dingen te doen. Maar dat kun je zolang je maar in jezelf gelooft en doet wat jij voor jezelf wilt!

Fysiek en mentaal een krachtpatser!

Bodybuilding is niet alleen fysiek. Ook mentaal doet het heel veel met je. Dit heeft mij alleen nog maar meer gevormd als persoon. Ik kan wel zeggen dat ik mezelf mentaal ben tegengekomen, maar dat heeft me zoveel sterker gemaakt! Als ik ergens voor ga en ik haal het eindresultaat, ben ik alleen maar nog trotser op mezelf. Dit zorgt ervoor dat ik steeds weer het beste uit mezelf wil halen. Jezelf blijven verbeteren en groeien als persoon. In een wedstrijdvoorbereiding is dat niet altijd makkelijk, maar dit zijn het soort momenten waarop je juist sterker wordt als persoon. Het kunnen lange dagen zijn waarop je vroeg opstaat, laat naar bed gaat, doet aan fasted cardio (voor je ontbijt), traint en afsluit met HITT. En als je gewerkt hebt nog een keer cardio voor de laatste maaltijd.

Als je iets graag wilt in het leven handel je ernaar en krijg je de juiste mindset om daadwerkelijk doelen te kunnen bereiken. Ook al heb je het zwaar, je mindset helpt je in alles. Dit geldt zowel voor je doelen in de sport als in het dagelijks leven. Heel eerlijk, als ik over mijn doelen praat krijg ik kriebels en word ik super enthousiast! Als ik iets echt graag wil, dan heb ik er alles voor over en zal ik dingen laten als dat nodig is. Het ligt bij jezelf hoe ver je komt en hoe graag je het wilt.

Ik ben echt verslaafd aan het verbeteren van mezelf als persoon. Daarom ben ik zo vol van deze sport en ben ik er graag mee bezig.

Vind de motivatie om te sporten!

Een personal trainer kan jou in beweging krijgen, zelfs op die dagen dat het een onmogelijke opgave lijkt. De personal trainers bij S.T.A.R.S. Personal Training focussen zich namelijk niet alleen op jouw lichaam, maar vooral op de geest. Door inhoudelijke gesprekken en gerichte trainingen zetten we jou op het goede spoor, zodat je na verloop van tijd weer lekkerder en een stuk positiever in je vel zit.