Bodyscan voor fitness

Wat is een 3D-bodyscan?

Meten is weten. Een weegschaal meet alleen je gewicht, maar om jouw doelen zo goed mogelijk te kunnen bepalen, is er meer nodig dan alleen je gewicht. Met de bodyscan maken we een 3D-scan van jouw lichaam. We kunnen dan jouw lichaamssamenstelling in beeld brengen. Dit bestaat onder andere uit:

  • Het vetpercentage
  • Het percentage spiermassa
  • Het percentage botmassa
  • Lichaamsvochtpercentage

Het is belangrijk om jouw gezondheid in het geheel in kaart te brengen om te bepalen waar je aan gaat werken.

Fit3D - Bodyscan | Groningen - Haren - Zuidhorn

Wanneer maken we een bodyscan?

Tijdens de intake doen we met de bodyscan een 0-meting. We brengen jouw lichaamssamenstelling in beeld, stellen aan de hand daarvan doelen en daarmee ga je aan de slag. Tussentijds maken we ook scans van jouw lichaam om de voorgang in beeld te brengen. Dit is heel belangrijk, omdat het resultaat niet altijd te zien is op de weegschaal. Werk je bijvoorbeeld aan het opbouwen van spiermassa, dan zal er op de weegschaal weinig veranderen, of misschien kom je zelfs aan. Met de scan kunnen we dan goed in beeld brengen wat er verandert in jouw lichaam. Maar de belangrijkste verandering is niet uit te drukken in cijfers en percentages. Die verandering is alleen merkbaar in jouw hoofd. Je gaat je fitter voelen, emotioneel sterker en je zult steeds meer tevreden worden met jezelf en wat je ziet in de spiegel. 

Video afspelen

uniek concept in de sportwereld

Het apparaat dat wij gebruiken voor het maken van de scans, wordt verder nergens in Nederland gebruikt in combinatie met sport.

Met het bodyscan-apparaat dat wij gebruiken, wordt jouw lichaam in 3D weergegeven. Je ziet niet alleen cijfers, maar ook een visuele weergave van jouw lichaam. Zo zie je jouw progressie niet alleen in percentages, maar ook in het uiterlijk van jouw lichaam.